keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Marenki

Tämä joko onnistuu tai onnistu, minulta todella, todella harvoin. Joka joulu ja välillä vähän silloin tällöin tehdyt marengit ei koskaan oo mulle itsestään selvyys, milloin niistä ei tule rapeita , milloin ne on ihan kauhean näkösiä. Mutta mä en luovuta. Teen niitä aina uudestaan ja uudestaan.

3 kpl valkuaisia
1, 5 dl sokeria
1,5 tl vanilijasokeria


Vatkaa valkuaiset erittäin kovaksi vaahdoksi, itselläni taisi pyöriä yleiskoneessa viimeisimmät noin puoli tuntia ja vasta ihan loppuvaiheessa lisäsin sokerit. Jotkut jopa lisäävät hieman etikkaa että maregeista tulisi rapeita mutta kerran itse kokeilin tuota ja ne oli ihan järkyttävän makusia. Kun taikina on hallittua ja erittäin kovaa pursotetaan niistä kasoja. Tässäkin olen hieman oppinnut että mitä pienemmät kasat sen parempi.

Uunissa ohjeen mukaa 0,5h 125 astetta mutta taisin pitää ainekin 45minuuttia. Sitten uunipoispäältä ja luukku raolleen ja annetaan marenkien kovettua yönyli.

Ohjeita näihin löytyy miljoonittain ja jokainen vähän erinlaisia joten melkein tähän pitää itse löytää se oikea polku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti