sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Hampizza

 Hampizza

Tää oli ihan uusi juttu mulle. Löysin ohjeen Jauhoton taikina sivustolta ja heti tuli sellainen olo et tätähän pitää kokeilla.

Pitsa taikina:

5 dl haaleaa vettä
tilkka Oliiviöljyä
1/2 hiiva
n. 13 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa

Laita hiiva haaleaan veteen lisää öljy ja suola ja lopuksi jauhot. Näin minä tein jos joku osaa paremman ohjeen niin siintä vaan. Laita taikina kohoamaan pihvien paiston ajaksi.






 Jauhelihapihvit

n. 800g jauhelihaa
0,5 sipulia silputtuna
1 rkl ketsuppia
loraus Worcester-kastiketta
suolaa, pippuria

sekoita ainekset keskenään ja muotoile niistä pihvejä. Paista pannulla öljyssä.



Painele tai kauli pitsa pohjasta sopivan laisia pohjia (itse tein turhan isoja ja mulla taikina kohosi aivan hemmetisti uunissa eli pohjaa oli todellakin liian paljon). Laita täytteet nurinkurisesti, eli juusto alinmaiseksi ja tomaattikastike/pyre päälimmäiseksi

Itselläni oli täytteenä Juustoa, pepperonia, hamppari kastiketta, jauhelihapihvi ja tomattipyre. Aineet ladottiin siis tuossa järjestyksessä aina. Laitoin myös juustoraasteen sekaan hieman Pizzamaustetta.


 Taita pitsapohjan reunat täytteiden päälle ja käännä "pallo" toisinpäin, niin että saumakohdat jäävät alapuolelle.

Pallot voi myös voidella munalla mutta itse laitoin vain juustoraastetta päälle.


Paista 225 asteessa kunnes pallot ovat hyvänvärisiä.

Alkuperäisen ohjeen löydät siis  Jauhotontaikina sivuilta

Löysin hyvän ohjeen vähän erinlaisilla ohjeilla ja ehkä helpommilta Kinuskikissa sivuilta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti