lauantai 23. tammikuuta 2016

Jauhelihalasange +suklaakakku

Heissuli!
Viime viikkon kirjoittaminen jäi väliin sairastumisen takia. Armoton flunssa iski tähän talouteen. Kokkailla kerittiin kuitenkin viimekin viikolla. Kirjoittamista kyl lykkäsin niin se jäi sitten kokonaan. Mutta mikäs sen ihanempaa kuin saatte nyt tuplamäärän ohjeita. Ensimmäinen on siis jostakin Hellapoliisi lehdestä otettu jauheliha lasangen ohje ja sitte suklaakakun ohje joka on mun oma sotkotus monia ohjeita.
Mutta ensin laslange.
1 rkl öljyä
400g jauhelihaa (mulla oli 700g)
suolaa
pippuria
3-4valkosipulinkynttä  (jätin pois kun unohdin ostaa)
1 sipuli silppuna (mulla oli 2)
2 porkkanaa raastettuna
100g palsternakkaa (ei ollu mulla)
tomaattimurskaa
oreganoa
grillimaustetta.
Kuten huomaatte mä en varsinaista jauheliha kastiketta tee vaan ruskistan jauhelihan, lisään pilkotut sipulit ja porkkanat, tomattimurskan ja maustan. Siinä se! Joskus jos keitos tuntuu liian löysältä niin vähän saustan sitä joko ruskeakastike valmiilla seosjutulla mutta aivan vähän.
Juustokastike:
75g voita
1 dl vehnäjauhoa
8-9 dl maitoa
suolaa
juustoraastetta
sinihome juustoa
lasangelevyjä
sulata voi kattilassa lisää jauhot. lisää maitoa vähänkerrallaan koko ajan sekoittaen. kiehauta hiljallaan noin 5-10 minuuttia. mausta suolalla. Lisää valmiiseen kastikkeeseen juustoraaste, sekoittele että juustoraaste sulaa hyvin joukkoon. lisää aurajuusto.
kastikkeiden laitossa on monia eritapoja ja jokaisella omansa. Itse laitan alas jauhelihakastiketta, sitten levyt, juustokastiketta, levyt ja viimeiseenkerrokseen jauheliha kastiketta ja sen päälle loput juustokastikkeesta. Päälle juustoraastetta vielä.
175 astetta ja noin 40 minuuttia, kun otata uunista anna vetäytyä noin 10-15 minuuttia-


 suklaakakku
pohja
2 munaa
100g voita
1,5dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1, 5 tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa
2 dl suklaapaloja
kuohkeuta voi ja sokeeri, lisää munat ja maito. Lisää yhdessä sekoitetut kuiva aineet ja suklaa. seos on kuin mokkapalojen pohja. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
150g suklaata
2rkl kermaa
Sulata suklaa vesihauteessa ja notkista kermalla. Kaada suklaakermaseos jäähtyneen kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa sen aikaa että åäällys on jähmettynnyt.
kakkuun voi leikata myös välin. laittaa hilloa tai tehdä kermasta, suklaasta ja rahkasta suklaatäytteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti