lauantai 23. tammikuuta 2016

Sukalinen Brita-torttu



Pohja:
250g voita
2 dl sokeria
2tl vanilijasokeria
4 keltuaista
2dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
1dl kaakaota (sokeritonta)
4tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi, lisää joukkoon keltuaiset yksitelleen. Tämän jälkeen sekoita maito varovasti joukkoon ja yhteensekoitetut kuiva aineet.
Pinnalle:
4 valkuaista
2dl sokeria
1dl kaakaotomusokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeria ja sokeria vuoronperään pieninä määrinä kerrallaan  koko ajan vatkaten. Laita pohjataikina pellille (taikinaa tulee ohuelti) Ja lisää pinnalle tarkoitettu valkuais (eli marenkivaahto) seos päälle. paista 225 astetta ja noin 10-15 minuuttia. Itsepelästyin että pohja jäi raa'aksi mutta vaahto alkoi palaa, joten soitto äitille et mitä mä teen, mutta tämä kuulemma kuului asiaan.
Täyte:
3dl kermaa
200-300g vanilija rahkaa
1 tl vanilijasokeria
300g sulatettua suklaata
masnikoita
Leikkaa uunista tullut pohja kahtiaan, valmista täyte: vatkaa kerma, lisää joukkoon rahka, sokeri ja sulatettu suklaa. Laita pohjan päälle mansikoita ja mansikoiden päälle täytettä reilulla kädellä. Nosta toinen puolisko pohjasta päälle, marenki puoli ylöspäin.
Koko komeuden voi koristella marjoilla, suklaalla tai suklaarusinoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti