lauantai 23. tammikuuta 2016

Merimiespihvit jauhelihasta

Tää olikin mulle ihan uus tuttavuus. Eli en oo koskaan tehny Merimiespihvejä. Todistan ehkä itteni hölmöksi mutta luulin niitä ihan pihveiksi, mutta sehän olikin laatikkoruoka :D Olin myös aika positiivisesti yllättynny ruuan mausta ja siintä kuinka hyvää siintä loppujen lopuksi tuli.


400g jauhelihaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
Reilu 1kg perunoita (mun vuoka on niin pieni niin otin vaan puoli kiloa perunoita)
2 isoa porkkanaa
2 sipulia
2 rkl vehnäjauhoja
voita
4 dl vettä
1 pullo ykkös olutta (en käyttänny vaan tein kuumasta vedestä ja lihaliemikuutiosta seoksen)
1 tl suolaa
mustapippuria

Viipaloi perunat, porkkanat ja sipulit. Laita raa'an jauhelihan sekaan suola ja pippuri ja muotoile niistä pieniä lättäniä pihvejä ja pyörittelene vehnäjauhoissa ja paista pannulla öljyssä (ota talteen pihveistä tuleva rasva ja kaada se loppuvaiheessa vuokaan ennen uuniin laittoa). Itse paistoin tosin pihvit uunissa leivinpaperin päällä, koska oli monta rautaa sillä hetkellä tulessa. Otin samallalailla siintä rasvan talteen. ota iso paistin vuoka mihin ladot vuoronperään perunat, porkkanat sipulit ja pihvit. Aina niin että perunat jäävät kuitenkin päälimmäisiksi. Kaada olut, vesi ja paistorasva vuokaan. Lisää suolaa ja pippuria päälle. Itse laitoin vielä hieman aurajuustoa ja juustoa päälle. Paista uunissa 150-175 asteessa 1-1 1/2tuntia (itselläni oli lähemmäs 2 tuntia.

Ja sit ei muuta kun nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti